Hopp til hovedinnhold
Tilbake
Publisert på

Hva skal du gjøre når det braker løs?

Nå er det sesong for lyn og torden – som hvert år står for store skader på elektronisk utstyr i hjemmene våre. Her har du tips til hva du skal gjøre med utstyret fra oss når det braker løs. 
 

 

1. Se sanntid fra Meteorologisk institutt

Følg med på hvordan uværet begever seg her

2. Trekk ut kablene fra veggkontakter
Når uværet nærmer seg burde du trekke ut kablene fra veggen. Det vil si både strømkabler og eventuelt koaksial-/antennekabler. *Gjelder blant annet: Fibermottaker (ONU), modem/sentral, router/forsterkere, TV-dekodere og selve TV-apparatet. Ta også ut støpselet på utstyr som er kablet med nettverkskabel til produktene over. 


3. Oppkobling
Når du skal koble opp utstyret igjen etter uværet, er det viktig å gjøre dette i riktig rekkefølge. Start med å sette inn strømkabel på fibermottaker/ONU (gjelder kun rene fiber-kunder). Deretter setter du inn strømkabel (og eventuelt antennekabel) på modem/sentral. Fortsett med router/forsterkere. TV-dekoder kobles opp til sist. 


Har du vært uheldig?
Ta kontakt med vår kundesupport for hjelp om uhellet har vært ute, eller behøver hjelp med oppkobling. 


Erstatning TV-dekoder: kr. 499,-

Erstatning sentral/trådløs router: kr. 799,-